ESTÈVIA O STEVIA: ALTERNATIVA ALS EDULCORANTS ARTIFICIALS
Estèvia o stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) és un edulcorant natural alternativa als edulcorants artificials com la sacarina o aspartam.
Si bé hauríem tots d’acostumar-nos a no afegir ni sal ni sucres als nostres plats, ja que amb el contingut de sal i sucres dels aliments és suficient…
per a aquelles persones que necessiten posar el seu sucre en el cafè, etc .. us comento:
Els edulcorants naturals ecològics tenen més sabor, més nutrients i menys calories que el sucre blanc refinat.
A més, només fa falta una petita quantitat per endolcir qualsevol aliment.
La Stevia (estèvia o sucre verd), és l’edulcorant natural més recomanable.
Però com alternatives saludables al sucre blanc refinat o edulcorants quimics (ex: Sacarina), també podeu utilitzar:
per exemple,
- el sucre integral,
- les melasses i
- els xarops,
encara que el seu contingut calòric és superior a l´estèvia.
COM CONSUMIR L´ESTÈVIA
L’esmentada Stevia o estèvia que ara comença a sonar o a estar de moda com edulcorant natural més saludable, es pot consumir:
fresca o en qualsevol dels seus processats o presentacions (ex: en forma de cristal·lins).
És una espècie vegetal procedent de les regions tropicals de Llatinoamèrica.
Des de fa dècades es conrea per les seves propietats edulcorants i el seu baix contingut calòric.
A més, conté una barreja d’edulcorants a les fulles, i el de major concentració és l’esteviòsit.
Es tracta d´un glucòsit que és, atenció, unes 300 vegades més dolç que la sacarosa (en dissolució del 0,4%).
És a dir, que una menor quantitat d’edulcorant natural proporciona la mateixa sensació de dolçor que la sacarosa en una major proporció.
A més, una altra bona notícia és que la estèvia és apta per a diabètics!
Doncs és una substància 100% natural, gairebé sense calories, i que no afecta la concentració de glucosa en sang.
Per la qual cosa resulta innòcua per als diabètics i molt útil en dietes hipocalòriques com les que realitzem a El nutricionista a Casa.